- 2021.04.10.
- by Kulka Nikoletta
- 0 Like
- 0 / 5
- Előkészítés25 perc
- Sütés/főzés20 perc
- Adag4
- Megtekintés6 930
A töltött padlizsán darált hússal töltve a padlizsán receptek egyik legkedveltebb formája.
A padlizsán méltatlanul ritka alkalommal kerül az asztalra. Bevallom sokáig én sem szerettem másképpen elkészítve, mint a hagyományos padlizsánkrémet.
Aztán egyszer Spanyolországban véletlenül belefutottam ebbe a receptbe és az egyik örök kedvencem lett. Egy salátával vagy néhány szem sültkrumplival kiegészítve, önálló fogásként is megállja a helyét. Alacsony kalóriatartalma miatt akár fogyókúrázók számára is jó választásnak tűnhet.
További dalálthúsos receptekért kattints ide.
Töltött padlizsán darált hússal videó:
Hozzávalók
Receptleírás
A padlizsánokat alaposan mosd meg, hosszanti irányba vágd félbe, és ejts párhuzamos bemetszéseket rajta (irdalás).
Tedd egy tepsire a padlizsánokat és hintsd meg őrölt borssal és olívaolajjal. Süssük előmelegített sütőben 180 Cº-on , 20 percig.
Ez idő alatt egy serpenyőben pirítsd le a finomra vágott hagymát és fokhagymát olívaolajon.
Amikor a hagyma megpirult add hozzá a darált húst és a fűszereket, majd pirítsd tovább a húst fehéredésig.
A megsült padlizsánokat hagyd kissé kihűlni. Ezt követően kanalazd ki a húsát. Ügyelj arra, hogy ne sérüljön a zöldség héja, mialatt kikaparod a belsejét.
A kikapart padlizsánt keverd a raguhoz.
Töltsd meg a padlizsán héját a darált húsos - padlizsános töltelékkel.
Hintsd meg reszelt sajttal, majd mehet a sütöbe, ahol 180 Cº-on 15 perc alatt olvaszd meg a sajtot.
Nézd meg ezeket a recepteket is:
Töltött padlizsán darált hússal
Hozzávalók
Follow The Directions
A padlizsánokat alaposan mosd meg, hosszanti irányba vágd félbe, és ejts párhuzamos bemetszéseket rajta (irdalás).
Tedd egy tepsire a padlizsánokat és hintsd meg őrölt borssal és olívaolajjal. Süssük előmelegített sütőben 180 Cº-on , 20 percig.
Ez idő alatt egy serpenyőben pirítsd le a finomra vágott hagymát és fokhagymát olívaolajon.
Amikor a hagyma megpirult add hozzá a darált húst és a fűszereket, majd pirítsd tovább a húst fehéredésig.
A megsült padlizsánokat hagyd kissé kihűlni. Ezt követően kanalazd ki a húsát. Ügyelj arra, hogy ne sérüljön a zöldség héja, mialatt kikaparod a belsejét.
A kikapart padlizsánt keverd a raguhoz.
Töltsd meg a padlizsán héját a darált húsos - padlizsános töltelékkel.
Hintsd meg reszelt sajttal, majd mehet a sütöbe, ahol 180 Cº-on 15 perc alatt olvaszd meg a sajtot.
Szólj hozzá!